lesní houby
kuřecí maso (prsíčka)
slanina
klobása
sojová omáčka
olej
sůl, pepř
Kuřecí pánev s houbami + foto postup – recept
Druhý recept s houbami z podzimního lesa (včera nasbírané, plný košík suchohřibů a bedel + 2 krásné praváky) je minutkový – s kuřecím masem, klobáskou a slaninou.
Nejprve si svaříme houby. Houby očistíme, okrájíme případné nehezké nebo červivé části hub a nakrájíme je na větší kousky. Vložíme do hrnce, osolíme a zalejeme studenou vodou.
Přivedeme k varu, 10 minut povaříme a slejeme. V cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Na 2 porce hotového jídla budeme potřebovat asi 20 dkg svařených hub. Zbytek si můžeme zamrazit.
Nakrájíme na větší kousky slaninu (asi 10 dkg) a 1/2 klobásky (čabajka, gombasecká…). Slaninu jsem dal oravskou – nemá chybu 🙂
1 kuřecí prsíčko nakrájíme rovněž na větší kousky. Větší stroužek česneku nasekáme na drobno.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Přidáme klobásku a slaninu. Počkáme, až pustí šťávu (tuk) – asi tak 2 minutky a přidáme česnek. Promícháme a jakmile česnek zavoní…
… přidáme kuřecí maso a za chviličku (1 minutka) i houby.
Mícháme a restujeme 10 minut na docela prudkém ohni, ke konci přidáme sojovou omáčku – dle chuti. Já dávám asi 2 polévkové lžíce. Prohřejeme a můžeme podávat. S čímkoliv, třeba i s chlebem.
Upozorňuji, že to není žádná dietka :-)))