Buchta z jablek s čokoládovou polevou

500 g nastrouhaných jablek
3 vejce
300 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 sáčky čokoládové polevy (koupíme hotové – mléčná nebo hořká)
tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Buchta z jablek s čokoládovou polevou – recept

Vejce ušleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a oloupaná, nastrouhaná (na hrubém struhadle) jablka a nakonec mouku, v níž jsme rozmíchali prášek do pečiva.
Dobře promíchané těsto nalijeme do vymaštěného a moukou (hrubou, ev. polohrubou) vysypaného vyššího plechu a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 180 ° C. Zvolna pečeme asi 25 – 30 minut.
Vychladlou buchtu ještě na plechu potřeme čokoládovou polevou.

TIP

Buchta z jablek s čokoládovou polevou je vláčná, velmi chutná a pokrájená na kostky velmi rychle „mizí“. Buchtu můžeme po potření čokoládovou polevou ozdobit strouhanými ořechy, lupínky mandlí nebo strouhaným kokosem, bude chutnat pokaždé jinak.