Pikantní italský guláš

Pro 6 osob:
1 kg zadního hovězího masa
3 cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
2 pórky
3 rajčata
2 papriky
100 g čerstvých nebo sterilovaných hub
1 čerstvá nebo sušená pfeferonka
2 kostky hovězího bujónu
5 snítek petrželové natě
1 lžička dobromysli
2 lžíce kečupu
špetka soli a pepře
2 dl červeného vína
200 g oleje

Pikantní italský guláš – recept

Nakrájíme nadrobno cibuli a česnek a na rozehřátém oleji je osmahneme dosklovita. Mezitím nakrájíme na kostky hovězí maso a na česneku a cibuli je osmažíme.
Směs osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a pfeferonku. Pak chvíli opékáme. Nakonec přidáme všechnu pokrájenou zeleninu s houbami, bujónové kostky, červené víno a kečup. Podle potřeby ještě dolijeme vodu a dusíme pod poklicí doměkka.

Pikantní italský guláš můžeme podávat s chlebem, vařenými brambory, houskovým knedlíkem či těstovinami. S každou z uvedených příloh chutná skvěle!