Křupavý bramborák

750ňg oškrábaných Řbrambor

2 dl horkého mléka
100ňg hladké mouky

1 vejce

4–5 stroužků rozetřeného česneku

1 vrchovatá lžička rozdrcené majoránky

100ňg na nudličky nakrájené uzeniny

2 jarní cibulky, pokrájené na kolečka

sůl, pepř

sádlo na smažení

Křupavý bramborák – recept

Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte.


V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova a získáte vonící, křupavý bramborák. Dobrou chuť!