600 g rybího filé (treska)
sůl, mletý bílý pepř
1 lžíce citronové šťávy
100 g tvrdého sýra
250 g hladké mouky
600 ml mléka
2 vejce
olej na smažení
Rybí filé v těstíčku – recept
Rybí filé opláchneme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou.
Z mouky, mléka a vajec připravíme těstíčko, přidáme nastrouhaný sýr a sůl. (Pokud je husté, ředíme mlékem, řídké zahustíme moukou.)
Rybu namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.
TIP
Rybí filé v těstíčku můžeme podávat s opečenými brambory nebo bramborovou kaší a se zakysanou smetanou, do které přidáme prolisovaný česnek.
Takto upravené rybí filé chutná znamenitě.