1 kg vepřových žebírek
100 ml kečupu
70 ml oleje
4 lžíce medu
4 lžíce sójové omáčky
1 lžička vinného octa
1 lžička drceného pepře
1 lžička drceného koriandru
1 cibule
3 stroužky česneku
chilli koření
Grilovaná vepřová žebírka – recept
Vepřová žebírka rozkrájejte na kousky. V míse smíchejte kečup, olej, med, sójovou omáčku, vinný ocet, cibuli (tu předem rozmixujte nebo umelte v mlýnku na maso), stroužky prolisovaného česneku, drcený pepř a koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promíchejte, do marinády vložte kousky žebírek, dobře je v ní obalte ze všech stran a nechte nejlépe do druhého dne rozležet.
Opékejte zvolna po obou stranách na grilu a občas je potírejte zbylou marinádou.
Grilovaná vepřová žebírka podávejte s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.
TIP
Čím déle necháte žebírka odležet, tím chutnější a křehčí maso budete mít.