Vepřové řízky
1/2 kg brambor
1 vejce
hladká mouka
mléko
česnek
majoránka, pepř , sůl
olej
ňízek v bramborovém těstíčku – recept
Maso naklepeme, na okrajích několikrát nařízneme a osolíme.
Asi půl kila oloupaných syrových brambor jemně nastrouháme. Větší část vody vylijeme, přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek se solí (asi 3 stroužky) a hladkou moukou, pak přiléváme mléko tak, aby vzniklo řidší těsto (jako na kapání do polévky).
Na pánvi rozpálíme olej, řízky namočíme v těstíčku a ihned vkládáme na rozpálený tuk, aby se obal na mase srazil.
ňízek v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova a podáváme s dobře vychlazeným pivem. Dobrou chuť!
TIP
Namísto vepřového masa můžeme použít i kuřecí stehenní řízky. Chutnají znamenitě.