500 g škvarků
4 zelené čerstvé papriky
2 červené kapie
5 stroužků česneku
2 lžíce hořčice
2 lžíce vegety
2 syrová vajíčka
Škvarková pomazánka do zásoby – recept
Čerstvé škvarky pomeleme na mlýnku na maso a vložíme do zadělávací misky. Přidáme umyté a očištěné papriky, které jsme postrouhali na hrubém struhadle. Ty nám udělají viditelně pestrou pomazánku. Doplníme rozetřeným česnekem, 2 lžícemi hořčice, vegetou a rozšlehanými syrovými vajíčky.
Vymícháme hladkou pomazánku, kterou naplníme do skleniček – nejlépe od dětské výživy, uzavřeme víčka a sterilizujeme 15 – 20 minut, poté je škvarková pomazánka do zásoby hotová.
TIP
Pomazánku tak můžeme používat po celý rok, můžeme si ji vzít na chalupu, příp. na dovolenou ap. Před podáváním ji můžeme dochutit čerstvou cibulí.