Rychlé triořezy s pudinkem + foto


Rychlé triořezy s pudinkem
Chcete si upéct super buchtu a super rychleň Nabízím recept:

5 vajec
150 g cukru
1 vanilkový cukr
1 dl vody
1 dl oleje
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 – 2 lžíce kakaa

1 vanilkový puding
1/2 l mléka
2 lžíce cukru

2 zakysané smetany (i méně)
3 lžíce cukru
1 skořicový cukr na posypání

Rychlé triořezy s pudinkem – recept

Nejdříve si uvařím pudink z 1 pudinku, 1/2 l mléka a 2 lžic cukru.
Potom z vajec, cukru, vanilkového cukru, vody, oleje a mouky, do které jsem zamíchala prášek do pečiva, ušlehám piškot. Z ušlehaného piškotu naliji na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech 2/3 těsta (bílého). Do zbytku, t.j. 1/3 těsta, přidám kakao, promíchám a naliji na (bílé) těsto na plechu. Poté na ještě syrové těsto naliji (spíš nepravidelně „nacákám“), uvařený pudink a buchtu dám péct do předehřáté trouby na asi 180° C a peču zhruba 15 min. Před pečením je těsto na plechu docela „nízké“, během pečení však nabude a udělají se na něm tzv. vlny (to způsobí nacákaný pudink).
Během pečení smíchám zakysané smetany s cukrem a po upečení ji naleji na horkou buchtu a posypu skořicovým cukrem, po vychladnutí nakrájím na řezy.


Rychlé triořezy s pudinkem


Rychlé triořezy s pudinkem


TIP

Rychlé triořezy s pudinkem můžete podávat i jako výborný zákusek. Vzhledem ke své tříbarevnosti vypadají skvěle, nejen na talíři, ale jsou i fantasticky jedlé. Rychlé triořezy s pudinkem dokážete upéct i vy – začátečnice. Zkuste to, určitě si pochutnáte!