2 tvarohy
4 vejce
60 g másla
špetka soli
100 g dětské krupice
máslo na vymazání hrnků
cukr na posypání knedlíků
ovoce (jahody, meruňky aj.) nebo džem
Ovocné hrnečkové knedlíky – recept
Prohněteme 2 tvarohy, žloutky, máslo, špetku soli a dětskou krupici. Ušleháme ze 4 bílků sníh a opatrně jej vmícháme do propracovaného těsta. Těsto vložíme do 4 čtvrtlitrových hrnečků dobře vymaštěných na dně i po stranách máslem. Plníme hrníčky asi 2 cm pod okraj.
Vložíme je do hrnce s vařící vodou tak, aby se voda nedostala na těsto. Přiklopíme pokličkou a vaříme 30 – 40 minut.
Ovocné hrnečkové knedlíky jdou dobře vyklopit, ale můžeme si pomoci i nožem. Rozkrojíme je asi na 4 plátky a ty polijeme rozehřátým máslem, poklademe rozmačkanými jahodami (nebo j. měkkým ovocem) a posypeme cukrem.