600 g mrkve
50 g másla
sůl
čerstvý zázvor (asi 3 cm)
1 vrchovatá lžíce karí
Mrkev Asie – recept
Očistěnou mrkev nakrájíme na větší hranolky a oloupaný zázvor na tenké plátky.
Na plech vymazaný máslem poklademe hranolky mrkve, posypeme je rovnoměrně solí, karí, zázvorem a lupínkami zbylého másla.
Troubu vyhřejeme na 180° C a mrkev Asie pečeme, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé. Občas je promícháme.
Mrkev Asie podáváme samostatně nebo jako přílohu.
TIP
Mrkev Asie můžeme vylepšit přidáním bílého jogurtu s bylinkami a česnekem. Výbornou přílohou k ní je též bílá vařená rýže nebo opečená bageta.
Mrkev připravená na tento nevšední způsob (asijská kuchyně) chutná i těm, kteří jinak mrkev moc nemusí.
Místo mrkve můžeme použít i brokolici nebo květák a vylepšit zakysanou smetanou.