1 brokolice
1 sklenka polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 sklenka mléka
50 g strouhaného sýra
100 g salámu
1/2 lžičky karí koření
trochu soli a pepře
4 vejce
2 stroužky česneku
Brokolicový nákyp – recept
Napůl uvařenou brokolici nakrájejte nadrobno, přidejte polohrubou mouku s kypřícím práškem a vše promíchejte. Pak přidejte mléko, strouhaný sýr, salám nakrájený na kostičky, koření a rozmačkaný česnek, promíchejte a zalijte do pěny rozšlehanými vejci.
Směs vložte do vymazané a moukou vysypané formy.
Brokolicový nákyp pečte ve vyhřáté troubě asi 1/2 hodiny, pak zkuste špejlí píchnout uprostřed nákypu a když se nelepí, je hotovo.
TIP
Brokolicový nákyp je vynikající teplý k obědu s brambory i studený k večeři s chlebem.