Rychlé knedlíky

6 – 7 lžic hrubé mouky
4 rohlíky
3 velké brambory
1 vejce
1 lžíce sádla
4 stroužky česneku
2 lžičky majoránky
sůl

Rychlé knedlíky – recept

Brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Vmícháme k nim na kostičky rozkrájené rohlíky, rozšlehané vejce, česnek utřený se solí, majoránku a mouku a směs necháme chvíli odpočinout.
Z hutného těsta vytvarujeme kulaté knedlíky a zavaříme je do vroucí osolené vody. Vaříme podle velikosti knedlíků, přibližně 15 – 20 minut.
Uvařené rychlé knedlíky vyjmeme a ihned rozkrojíme na polovinu a vkládáme do mísy vymazané sádlem.

TIP

Rychlé knedlíky jsou výborné samotné jen s osmaženou cibulkou nebo zelím a rozškvařenou slaninou, ale také jako příloha k masovým pečením a některým gulášům.