Zabijačkový guláš

2 lžíce sádla
2 cibule
400 g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku)
200 g směsi (srdce, játra, ledviny)
2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 stroužky česneku
mletý pepř, kmín, majoránka
vývar podle potřeby
1 lžíce hladké mouky

Zabijačkový guláš – recept

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinu, právě tak nakrájená játra a srdce a vše necháme na cibuli osmahnout.
Když je maso vysmahnuté do tuku, přidáme papriku, po zpěnění podlijeme vývarem z masa nebo vařící vodou, osolíme, přidáme utřený česnek, mletý pepř, kmín a dusíme.
Skoro měkké maso necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme majoránku, podlijeme a zabijačkový guláš dodusíme.

Zabijačkový guláš je ostřejší chuti, podáváme jej s chlebem a tomu, kdo může s dobře vychlazeným pivem.