600 g hub
30 g slaniny
2 lžíce sádla
2 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
mletá paprika sladká
malý stroužek česneku
kmín, sůl, kousek masoxu
Houbový guláš – recept
Očištěné houby (nejlépe směs) nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme 1 lžíci sádla a drobně nakrájenou cibuli a usmažíme dorůžova. Vmícháme mletou sladkou papriku, pak houby, utřený česnek, kmín, sůl a za stálého míchání osmažíme. Houby zaprášíme moukou, osmažíme je, podlijeme vodou s masoxem a dusíme doměkka.
Před podáním vmícháme ještě trochu mleté papriky zpěněné na zbylé lžíci sádla a houbový guláš je hotov.
Můžeme podávat s noky nebo knedlíky.