4 prsní nebo stehenní kuřecí řízky
4 plátky eidamu
4 půlky kompotovaných broskví
špetka soli
špetka mletého pepře
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
čerstvá petrželová nať
Kuřecí řízek pod čepicí – recept
Omyté a osušené řízky lehce po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Pak je na rozpáleném oleji prudce osmahneme z obou stran, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké řízky obrátíme horní stranou dolů a na každý položíme okapanou polovinu broskve důlkem po pecce dolů a překryjeme plátkem sýra. Přiklopíme poklici a ještě 10 minut mírně zahříváme.
Během této doby sýr povolí a pevně se přitiskne k povrchu broskve. Hotový kuřecí řízek pod čepicí přeneseme na talíře, ve výpeku necháme rozpustit máslo a nalijeme na řízky.
Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovými kroketami.
TIP
Namísto plátku eidamu můžeme nastrouhat sýr nivu.