Ovocný salát s bílým rumem – v koksovém ořechu + foto

Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu  kokosový ořech

čerstvé jahody

banán

kiwi

pomeranč

bílý rum (kokosový nebo třtinový)

Kokosový ořech rozpůlíme. Existuje několik metod, ale nejspolehlivější je ořech rozříznout pilkou na železo 🙂 Kokosový ořech po rozřezání zbavíme omytím pilin a případných střípků a „vlasů“.











kokosový ořech před… omytý kokosový ořech po rozpůlení…
Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu  Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu
když se to nepovede, třeba sekáčkem … použitou misku nemusíte vyhazovat ….
Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu  Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu






Ovoce očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme bílým rumem a necháme několik hodin odstát. ovoce před podáváním necháme okapat, ať z toho nemáme bowle. Servírujeme do kokosvých půlek. Verze pro děti – bez rumu a třeba se šlehačkou.




Ovocný salát s bílým rumem - v koksovém ořechu