600 g kapusty
100 g slaniny
1 větší cibule
30 g sádla
2 vejce
sůl, mletý pepř
špetka muškátového oříšku
200 g uzeného masa
200 ml mléka
100 g polohrubé mouky
2 stroužky česneku
R o z p o č e t:
600 g kapusty ……………… 10 Kč
100 g slanina…………….. 13 Kč
1 cibule , 2 stroužky česneku ……………..4 Kč
30 g sádla ……………….5 Kč
2 vejce…………………5 Kč
koření………………..1 Kč
2 dl mléka………………. 3 Kč
100 g polohr. mouky ………………..1 Kč
200 g uzeného masa 28 Kč
C e l k e m ……………………..70 Kč
100/4 – Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu – recept
Listy kapusty spaříme ve vařící osolené vodě, poté je přecedíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, stejně tak uzené maso, cibuli nakrájíme najemno.
Ve vyšším kastrolu rozehřejeme lžíci sádla a orestujeme na něm slaninu. Přidáme cibuli a nakonec vmícháme nakrájenou kapustu. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Podlijeme vodou a cca 10 min. podusíme.
Zapékací formu vymažeme sádlem, naplníme podušenou kapustou a posypeme nakrájeným uzeným masem.
V misce rozšleháme metličkou mléko s vejci, solí a polohrubou moukou. Vznikne nám palačinkové těsto, které nalijeme navrch na uzené maso a vložíme do vyhřáté trouby na 180° C asi na 30 – 40 minut.
Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu můžeme podávat samotné nebo s různými zeleninovými saláty.