100/4 – Jelítka a jitrnice zapečené v kysaném zelí

Rychlé, levné a velmi chutné jídlo!

2 jelítka a 2 jitrničky (koupíme hotové)
1/2 kg kysaného zelí
1 kg brambor
sůl

R o z p o č e t :


2 jelítka a 2 jitrničky (nebo přiměřené množství prejtu) …………. 45,- Kč

kysané zelí (např. Otické)……………………………………………………. 15,- Kč

1 kg brambor ……………………………………………………………………. 12,- Kč
C e l k e m : ……………………………………………………. 72,- Kč

100/4 – Jelítka a jitrnice zapečené v kysaném zelí – recept

Na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu sáčku kysaného zelí (včetně laku), na zelí pokrájíme jelítka a jitrničky, ze kterých jsme sloupali střívka a zakryjeme zbylou polovinou zelí.
Takto připravené jídlo zakryjeme a dáme do předehřáté trouby zapékat. Zhruba po 15 minutách sundáme pokličku a necháme dopékat až zelí začíná zlátnout (t.j. asi 20 minut).
Mezitím si v osolené vodě uvaříme brambory.

Jelítka a jitrnice zapečené v kysaném zelí klademe na talíř, přidáme vařené brambory a podáváme.
Dobrou chuť!