Zeleninová žemlovka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Zeleninová žemlovka

2 - 3 rohlíky (nebo 1/2 bagety)
1 pórek
2 malé cukety
1 lžíce oleje
3 - 4 vejce (z toho 1 na navlhčení pečiva)
200 ml mléka
100 ml smetany
100 g eidamu
2 stroužky česneku
sůl



Zeleninová žemlovka - recept

Z pórku použijeme jen bílou část, kterou nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky, na plátky nakrájíme též cuketu. Na pánvi zahřejeme olej, lehce v něm opečeme zeleninu a odstavíme z ohně.
Troubu rozehřejeme na 180° C.
Hlubší formu vyložíme pečicím papírem. Plátky pečiva namáčíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a vyskládáme je na dno a boky zapékací mísy. Na ně rozložíme osmaženou zeleninu a zalijeme směsi ze smetany, 2 - 3 vajec a strouhaného sýra. Dáme péct do trouby na 25 - 30 minut, dokud povrch nezíská zatohnědou barvu.

Zeleninová žemlovka chutná jak teplá, tak i z studena a můžeme k ní podávat hlávkový salát.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 26. 01. 2010 | 1877 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Zeleninová žemlovka
Zeleninová žemlovka, rohlíky, mléko, vejce, sýr eidam, pórek, cuketa

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |