Žampiónová krémová polévka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Žampiónová krémová polévka

1 litr masového vývaru (nebo bujón z kostky)
250 g žampiónů
50 g másla
50 g hladké mouky
mletý bílý pepř, sůl
1 kysaná smetana
petrželka nebo pažitka



Žampiónová krémová polévka - recept

Očištěné a na plátky nakrájené žampióny podusíme na másle. Pak je zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme studeným vývarem. Za stálého promíchávání polévku vaříme, okořeníme podle chuti bílým pepřem a solí.
Hotovou polévku podáváme se smetanou a jemně usekanou petrželkou nebo pažitkou.

TIP

Lahodná žampiónová krémová polévka je díky smetaně výživná. Dáme-li si trochu udušených žampiónů stranou, můžeme jimi pak ještě spolu se smetanou a petrželkou přizdobit hotovou polévku.



[Akt. známka: 4,00 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 30. 01. 2009 | 5802 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Žampiónová krémová polévka
Žampiónová krémová polévka, žampióny, kysaná smetana, masový vývar

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |