Zajíc na smetaně

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Zajíc na smetaně

1 kg zaječího zadního masa (hřbet, běhy - i s kostmi)
20 g slaniny
kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
60 g tuku Hera
ocet
celý pepř a nové koření
bobkový list
tymián
50 g hladké mouky
kousek citrónu
1/4 l smetany
4 lžíce bílého vína
hořčice, cukr, sůl



Zajíc na smetaně - recept

Odblaněné zaječí maso opláchneme, protkneme klínky slaniny a osolíme.
Na menší části tuku osmahneme cibuli a zeleninu nakrájenou na tenké plátky, přidáme koření a ocet, vložíme zajíce a opečeme jej po všech stranách. Podlijeme jej trochou vody, přidáme citrón a dusíme pod pokličkou.
Při dušení zajíce obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podléváme horkou vodou.
Až je maso měkké, tak je vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky, zředíme vodou, rozšleháme, přidáme podle chuti cukr, ocet a hořčici a za častého míchání povaříme nejméně 20 minut.
Omáčku pak zředíme části smetany, vyjmeme koření a citrón a rozmixujeme nebo prolisujeme i se zeleninou.
Omáčku dochutíme, přidáme zbytek smetany a víno, zajíce nakrájeného na porce a dobře prohřejeme.

Zajíce na smetaně podáváme s houskovými knedlíky a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.



[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasů: 4]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 30. 09. 2009 | 5488 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Zajíc na smetaně
Zajíc na smetaně, zaječí zadní maso, smetana, zelenina, nové koření, bobkový list, tymián

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |