Vepřový vývar s kroupami

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Vepřový vývar s kroupami

Vepřové kosti (žebírka aj.)
kousek mrkve, celeru, petržele
sůl
pár kuliček celého pepře a nového koření
2 stroužky česneku
majoránka
kroupy



Vepřový vývar s kroupami - recept

Omyté vepřové kosti vložíme do většího hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu vcelku, celý pepř, nové koření, stroužek česneku a sůl. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a pod poklicí zvolna vaříme, až maso "jde" od kosti.
Kosti vyjmeme z polévky, maso obereme a můžeme malé kousky vrátit do polévky zpět, event. je můžeme využít jinak.
Do polévky přidáme 1 - 2 stroužky prolisovaného česneku (podle chuti), dochutíme solí, kdo má rád tak i rozemnutou majoránkou nebo troškou vegety apod. Necháme minutku provařit, poté vepřový vývar přecedíme a odstavíme tak, aby byl udržován teplý.
Větší kroupy propláchneme několikrát vodou, pak je zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a za občasného promíchání pod pokličkou vaříme. Když je voda skoro vyvařená, kroupy promícháme a odstavíme a necháme je "dojít".
Pak už vepřový vývar s kroupami můžeme přizdobit (ale nemusíme) zelenou petrželkou a podáváme.



[Akt. známka: 2,33 / Počet hlasů: 6]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 23. 11. 2009 | 7060 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Vepřový vývar s kroupami
Vepřový vývar s kroupami, vepřové kosti, kroupy, kořenová zelenina, česnek, majoránka

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |