Vepřové plátky na zelenině + foto

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Vepřové plátky na zelenině + foto

Vepřové plátky na zelenině + foto Chutně a dietně upravené vepřové!

4 vepřové plátky (z plecka nebo z kýty)
olej a kousek másla
1 větší cibule
1/2 menší cukety
2 oloupaná rajčata
hrst čerstvých nebo mražených fazolových lusků
2 hrsti pokrájeného pórku
sůl, pepř
1 lžíci kečupu
1- 2 lžičky sójové omáčky
špetka cukru a pár kapek octa na dochucení





Vepřové plátky na zelenině + foto - recept

Do hlubšího kastrolu dáme rozpálit olej, na něm orestujeme mírně osolené plátky masa z obou stran (postačí, aby se maso jen "zatáhlo" - zbělelo), plátky pak vyjmeme, přidáme kousek másla a pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Na takto upravené cibuli pak chvíli (asi 5 minut) restujeme oloupanou a pokrájenou zeleninu. Poté do kastrolu vrátíme plátky masa, promícháme se zeleninou, podlijeme trochou vody (máme-li, je lepší vývarem) a dusíme pod pokličkou až je maso měkké a zelenina rozdušená.
Před koncem dušení ochutíme vepřové plátky na zelenině lžící kečupu, sójovou omáčkou, špetkou pepře, špetkou cukru a několika kapkami octa. Promícháme, chvíli provaříme a je-li třeba, pak teprve přisolíme.
Vepřové plátky na zelenině nezahušťujeme, "omáčku" nám vytvoří rozdušená zelenina.

Vepřové plátky na zelenině můžeme podávat s dušenou rýží.

Vepřové plátky na zelenině + foto



[Akt. známka: 1,71 / Počet hlasů: 7]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 23. 10. 2014 | 11879 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Vepřové plátky na zelenině + foto

Vepřové plátky na zelenině, vepřové maso, cuketa, cibule, rajčata, pórek, fazolové lusky, máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |