Velikonoční hlavička s kváskem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Velikonoční hlavička s kváskem

40 g droždí
1 lžička cukru
asi 3 dl mléka
4 stroužky česneku
350 g vařeného uzeného masa
5 rohlíků z předešlého dne
200 g krupice
špetka pepře, špetka mletého nového koření
2 lžičky majoránky
na špičku nože muškátového květu
2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka apod.)
sůl
7 vajec
podle potřeby vývar z uzeného masa na zvlhčení
strouhanku a tuk do pekáčku



Velikonoční hlavička s kváskem - recept

Z rozdrobeného droždí, cukru a 2 lžic mléka umícháme kvásek a necháme ho vzejít. Česnek oloupeme a prolisujeme. Uzené maso a rohlíky nakrájíme na kostičky. Rohlíky-kostičky vsypeme do mísy a zalijeme zbylým mlékem. Když nasáknou, zlehka z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Do mísy s rohlíky přidáme uzené maso, krupici, vzešlý kvásek, česnek, koření a bylinky. Vše osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci a zlehka promícháme. Hmotu dle potřeby zvlhčíme vývarem z uzeného masa, nebo naopak zahustíme strouhankou.
Nádivku rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Velikonoční hlavička s kváskem by měla na pekáčku aspoň 30 minut kynout.
Pak ji vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut dozlatova.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 12. 04. 2009 | 1535 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Velikonoční hlavička s kváskem
Velikonoční hlavička s kváskem, uzené maso, rohlíky, mléko, vejce, bylinky

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |