Vánoční cukroví - Jetelíčky + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Vánoční cukroví - Jetelíčky + foto postup

300 g cukru mletého
300 g strouhaných vlašských ořechů
1 celé vejce a jeden žloutek na potírání
rum
ořechy lískové na ozdobu (nebo mandle)





Z cukru, strouhaných ořechů, 1 vejce a rumu (podle chuti) zpracujeme těsto, necháme je chvíli odležet.



Děláme menší kuličky a na plech (vymazaný nebo vyložený pečícím papírem) klademe vždy 3 kuličky těsně k sobě ( pečením se pak spojí, mírně "roztečou" a vznikne "jetelíček").



Rozšleháme žloutek, kterým před pečením potřeme každý kousek cukroví a doprostřed každého dáme oloupaný lískový ořech nebo oloupanou mandli.



Pečeme zvolna (cca 25 min.) v předehřáté troubě asi na 150-160° a hlídáme, aby se nám jetelíčky nepřipálily.



Je to sice trvanlivější cukroví, ale dlouho vám stejně nevydrží, protože jsou prudce "jedlé". Přesvědčíte se sami!



[Akt. známka: 1,70 / Počet hlasů: 10]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 12. 12. 2007 | 7178 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Vánoční cukroví - Jetelíčky + foto postup
Vánoční cukroví - jetelíčky, vlašské ořechy, moučkový cukr, rum, vejce

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |