Vajíčkové žabky |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com |
REKLAMA NA WEBU...
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
Facebook
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
Chlebíčky, jednohubky
Slané pečivo, tyčinky...
Saláty
Pomazánky
Paštiky, uzeniny
Zavařeniny, marmelády
NÁPOJE
|
Vajíčkové žabky
Na jejich přípravu můžete využít např. vykoledovaná vajíčka.
Natvrdo uvařená vejce kousek salátové okurky hřebíček sůl, mletý pepř nebo mletá paprika svazek pažitky nebo petrželky, řeřichy čerstvá zelenina na oblohu (např. rajčata, zelená paprika, ředkvičky ap.) Vajíčkové žabky - recept Oloupaná natvrdo uvařená vejce u širší strany podřízneme, aby dobře "seděla" a nekoulela se, špička by pak měla směřovat trošku nahoru (jako když sedí žabka). Ve špičce vajec uděláme ostrým nožem zářez, do kterého vložíme půl kolečka neloupané okurky (zelená část je vystrčená ze zářezu ven). Z hřebíčků uděláme žabičkám oči, povrch vajec mírně osolíme a posypeme mletým pepřem nebo paprikou. Žabky urovnáme na velký talíř nebo tác, obložíme je čerstvou zeleninou a ozdobíme celými sníkami pažitky, petrželkou a řeřichou. Vajíčkové žabky jsou vtipným a oku lahodícím pohoštěním, které můžeme nabídnout s tatarskou omáčkou nebo jogurtovou omáčkou a s křupavým pečivem. Vydáno dne 19. 03. 2010 | 2978 přečtení | ![]() ![]() Vajíčkové žabky
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 |
WEBOVÉ STRÁNKY |
Elektronická cigareta |
CSDR.cz |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |
|