Váječná omeleta s jablky a slaninou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Váječná omeleta s jablky a slaninou

3 vejce
3 plátky anglické slaniny
1 lžíce másla
1 malé jablko
sůl a mletý pepř
cukr moučka na poprášení



Váječná omeleta s jablky a slaninou - recept

Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme plátky z jablka a na mírném ohni je opečeme po každé straně asi minutu.
Plátky jablka přendáme na talíř a v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci s trochou soli, několikrát promíchneme tuhnoucí vejce vidličkou od krajů ke středu a na ně naskládáme kolem dokola opečená jablka a omeletu dopečeme.
Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Povrch jablkových plátků osolíme a vydatně opepříme, můžeme ho ještě lehce poprášit cukrem. Váječnou omeletu s jablky a slaninou ihned podáváme.

Tip

Použijte prorostlou anglickou slaninu nebo i sušenou italskou či jinou slaninu či šunku.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 22. 11. 2008 | 2433 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Váječná omeleta s jablky a slaninou
Váječná omeleta s jablky a slaninou, vejce, slanina, jablka, máslo

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |