Švestková povidla pečená

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Švestková povidla pečená

Během pečení nemícháme!

2 kg švestek
1/2 kg cukru krupice
2 lžíce octa
1/2 lžičky mleté skořice
4 lžíce rumu
3 utlučené hřebíčky



Švestková povidla pečená - recept

Omyté a vypeckované švestky dáme do vyššího pekáče, polijeme octem, promícháme a dáme péct do trouby na 230 - 250°C zhruba na 25 minut. Poté švestky posypeme polovinou cukru a pokračujeme v pečení při mírném snížení teploty asi 15 minut. Po této době posypeme švestky zbylou polovinou cukru a pokračujeme v pečení dalších cca 25 minut (švestky by měly být bez vody).
Po upečení přidáme rum, mletou skořici a utlučené hřebíčky, promícháme a švestky rozmixujeme.

Ještě horká švestková povidla pečená plníme do skleniček (pro spolehlivější konzervaci můžeme nahoře zalít lžičkou rumu), zavíčkujeme, obratíme dnem vzhůru a sklenice zakryjeme (aby chladly pomalu).



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 5]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 09. 09. 2010 | 6545 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Švestková povidla pečená
Švestková povidla pečená, švestky, ocet, cukr, mletá skořice, hřebíček, rum

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |