Švestková povidla nemíchaná

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Švestková povidla nemíchaná

7 a půl kg švestek
1 a půl kg krystalového cukru
1/4 l octa



Švestková povidla nemíchaná - recept

Vypeckované švestky promícháme s cukrem, octem a necháme v chladu uležet 24 hodin.
Pak je dáme do pekáče s vyšším okrajem a v troubě "pečeme" asi 3 až 3,5 hodiny při teplotě 130 - 150° C. Nemicháme !

Povidla neprskají, utvoří se malé dírky, kterými uniká pára. Po této době lžičkou na okraji zkusíme, zda jsou dost hustá, pokud ne, pokračujeme v "pečení".
Horká švestková povidla nemíchaná plníme do připravených skleniček a uzavřeme je.

TIP

Švestky můžeme též semlít na masovém mlýnku (uspíšíme "pečení"). Kdo si chce povidla vylepšit, může do každé naplněné skleničky nahoru nalít malou lžičku rumu.



[Akt. známka: 1,73 / Počet hlasů: 11]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 10. 07. 2008 | 7134 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Švestková povidla nemíchaná
Švestková povidla nemíchaná, švestky, cukr, ocet

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |