Švestková omáčka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Švestková omáčka

1/2 kg sušených švestek
100 g cukru
kousek celé skořice (asi 2 cm)
50 g rozinek
50 g mletých oříšků
špetka soli
perník na zahuštění (strouhací)



Švestková omáčka - recept

Všechny přípravy dáme do 1 litru vody a na mírném ohni vaříme hodinu.
Potom, když jsou všechny suroviny měkké a chutě se dostatečně "spojily", zahustíme švestkovou omáčku strouhaným perníkem tak, aby nám vzniklo tzv. lívancové těsto.

TIP

Švestková omáčka se může podávat i studená, např. s vánočkou, teplá pak s noky, knedlíčky ap.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 17. 12. 2007 | 3487 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Švestková omáčka
Švestková omáčka, perník

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |