Šunkové koule s burizony + foto |
|
OK RECEPTY - MENU | Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com |
REKLAMA NA WEBU...
LEVNÉ RECEPTY
OK menu
Facebook
MASO
Na ohni a na grilu...
Guláše
Vepřové maso
Hovězí maso
Drůbež
Ryby
Zvěřina
Dary moře
Ostatní maso
Sojové maso
OSTATNÍ JÍDLA
POLÉVKY
SLADKÁ JÍDLA
STUDENÁ KUCHYNĚ
Chlebíčky, jednohubky
Slané pečivo, tyčinky...
Saláty
Pomazánky
Paštiky, uzeniny
Zavařeniny, marmelády
NÁPOJE
|
Šunkové koule s burizony + foto![]() 100 g šunky (slaniny, uzeného...) 1/4 l hrnek burizonů 1 vejce 50 g sýru niva cibule, česnek, hořčice, kečup sůl, pepř, koření dle chuti vývar nebo kostka masoxu Sojový granulát povaříme 20minut ve vývaru nebo 1l vody s masoxem. Slijeme do sítka, vymačkáme přebytečný vývar a necháme vychladnout.
Přidáme nadrobno nakrájenou jednu střední cibuli a prolisujeme 3-4 stroužky česneku. Dále přidáme nadrobno nakrájenou šunku, lžíci hořčice, lžíci kečupu a 1 vejce.
Nastrouháme nivu, dosypeme burizony. Přidáme koření do mletého masa. Mírně osolíme. Vše důkladně promícháme a prohněteme rukama a necháme 10 minut odpočinout.
Uděláme koule, velikost - vrchovatá polévková lžíce.
Koule pečeme na papíře nebo na mřížce - pozor, mřížka musí ležet na dně pekáčku, jinak by se koule rozpadly. Troubu předem vyhřejeme a koule necháme 3 minuty péct v nejvyšší teplotě. Pak s koulemi na papíře nebo mřížce pohneme, aby se nepřichytily. Dopékáme asi 30 minut na nejmenší teplotu trouby. Podáváme teplé nebo i studené se zeleninovým salátem. Těsto lze použít i na sekanou.
![]() Vydáno dne 31. 01. 2008 | 5402 přečtení | ![]() ![]() Šunkové koule s burizony + foto
|
Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 |
WEBOVÉ STRÁNKY |
Elektronická cigareta |
CSDR.cz |
RSS kanál - k volnému použití na Váš web |
|