Strouhání do polévky

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Strouhání do polévky

120 g hrubé mouky nebo jemné krupice
1 vejce
voda



Strouhání do polévky - recept

Do prosáté mouky na vál uděláme důlek, vyklepneme vejce a nožem vmícháváme do něj od středu mouku. Pak přidáme lžíci studené vody a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme v nízké vrstvě na vál (nebo na větší prkénko) a necháme proschnout.

Použijeme-li strouhání do polévky čerstvé, pak stačí asi polovinu vložit do vařící polévky. druhou polovinu si dobře usušíme a použijeme příště.

TIP

Strouhání do polévky nemusíme zavařit přímo do polévky, můžeme jej vložit do osolené vařící vody a uvařit zvlášť. Strouhání do polévky si pak každý vloží sám podle své chuti.
Strouhání můžeme použít nejen do vývarů (hovězí, drůbeží), ale např. i do zeleninových polévek, které pak už nemusíme zahušťovat, aj.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 25. 02. 2009 | 5831 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Strouhání do polévky
Strouhání do polévky, hrubá mouka, vejce, voda

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |