Štika s rajským přelivem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Štika s rajským přelivem

4 - 6 porcí mořské štiky
4 rajčata
2 - 3 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 dl bílého vína
sůl, pepř
bazalka
olej
citrón



Štika s rajským přelivem - recept

Porce štiky osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce.
Pak jednotlivé porce zprudka po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji v pánvi a potom k opečeným rybám přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit.
Rajčata zbavíme slupky, nakrájíme na kousky a přidáme na zpěněnou cibuli, posypeme bazalkou, dochutíme solí a pepřem a pod pokličkou dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
Je-li přeliv (omáčka) stále moc tekutý, můžeme jej zahustit trošičkou hladké mouky.
Nakonec přidáme bílé víno a 2 - 3 minuty povaříme a štika s rajským přelivem je hotová.

Rybu podáváme s vařenými brambory.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 08. 10. 2009 | 1660 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Štika s rajským přelivem
Štika s rajským přelivem, štika, rajčata, bílé víno, bazalka, cibule

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |