Štika na slanině a zázvoru

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Štika na slanině a zázvoru

5 filetů ze štiky
8 plátků slaniny
kořen zázvoru
2 stroužky česneku
mletá paprika
sůl, kmín
olivový olej
2 lžíce másla





Štika na slanině a zázvoru - recept

Omyté a osušené filety ze štiky osolíme a potřeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený kořen zázvoru. Poté posypeme kmínem (nešetříme) a lehce poprášíme mletou paprikou.
Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, ty pak vyndáme (dáme je až k hotové štice), do výpeku přidáme máslo a na něj štiku položíme kůží dolů. Opékáme na mírném plameni a jednotlivé porce pak obracíme, aby se opekly ze všech stran.
V průběhu opékání přidáme na pánev na větší kousky pokrájený česnek, který nám rybu provoní.
Když je štika na slanině a zázvoru hotová, necháme ji ve výpeku ještě asi 3 - 5 minut, aby "natáhla" část výpeku do masa, jinak by byla suchá.

Štiku podáváme s hranolky , s fritovanými chipsy z brambor ap.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 18. 02. 2010 | 2884 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Štika na slanině a zázvoru
Štika na slanině a zázvoru, štika, kořen zázvoru, slanina, česnek, máslo, kmín, olivový olej

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |