Staročeské hovězí po znojemsku

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Staročeské hovězí po znojemsku

500 g hovězí kližky
70 g sladkokyselých okurek + trochu nálevu z nich
80 g mrkve
50 g petržele
1 cm silné kolečko ze středního celeru
100 g cibule
2 lžičky mleté sladké papriky
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
špetka tymiánu
sůl
hovězí vývar
sádlo
80 g uzené slaniny
kousek másla



Staročeské hovězí po znojemsku - recept

Na rozpáleném sádle za častého míchání orestujeme dohněda jemně nastrouhanou mrkev, petržel, celer, krájenou cibuli, nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Přidáme osolené maso a opečeme jej ze všech stran a nakonec vmícháme mletou papriku.
Poté podlijeme vývarem, přidáme vyškvařené kostičky slaniny, okurkový nálev a asi hodinu dusíme.
Potom vyjmeme maso, na krájíme na plátky, omáčku zbavíme koření, prolisujeme (nebo rozmixujeme), osolíme a do omáčky vrátíme plátky masa.
Okurky nakrájíme na dlouhé nudličky, orestujeme je na másle a posypeme jimi na talíři plátky masa.

Staročeské hovězí po znojemsku podáváme s vařenou rýží.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 17. 09. 2010 | 2929 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Staročeské hovězí po znojemsku
Staročeské hovězí po znojemsku, hovězí kližka, sladkokyselé okurky, uzená slanina, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |