Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou

800 g srnčích kotlet (hřbetu s kostí)
5 cl slivovice
směs mletého koření (zázvor, jalovčinky, pepř, skořice, hřebíček, rozmarýn)
2 lžíce oleje
kousek másla
400 g sušených švestek
1 lžíce přírodního cukru
šťáva a kůra z 1/2 citronu
100-150 ml jablečné nebo švestkové šťávy (100% džusu)
2 dl červeného vína
1-2 lžičky maizeny
1 lžíce cukru nebo medu na dochucení
4 lžíce ušlehané smetany na zdobení



Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou - recept

Odblaněný srnčí hřbet s kostí nasekáme na kotletky, omyjeme, osušíme a uvolníme u kosti. Maso potřeme z obou stran slivovicí a necháme půl hodiny v chladu marinovat. Potom je okořeníme směsí mletého koření a po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji 8-10 minut. Kotlety vyjmeme a dáme stranou.
Do výpeku přidáme máslo, švestky, posypeme lžící cukru a chvíli opékáme, dokud cukr lehce nezkaramelizuje. Zalijeme ovocnou šťávou, přidáme kůru z citronu a povaříme asi 10 minut. Maizenu rozmícháme ve víně, vlijeme do omáčky a povaříme do zhoustnutí (asi 2 minuty).
Nakonec omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou a podle chuti můžeme přisladit.

Opečené kotletky vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme ozdobené šlehačkou.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 1]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 26. 12. 2008 | 5211 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou
Srnčí kotlety se švestkovou omáčkou, srnčí kotlet, sušené švestky, červené víno, mleté koření

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |