Španělské zapékané brambory

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Španělské zapékané brambory

Na 4 porce budeme potřebovat:

4 hrnky brambor nakrájených na kostičky
3 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
2 prolisované stroužky česneku
400g nakrájených rajčat z konzervy
80g klobásy Chorizo
1 nakrájená zelená paprika
1/2 lžičky mleté papriky
1/4 hrnku rozpůlených černých oliv
8 vajec, sůl a pepř

Jídlo bude pikantnější, přidáte-li do něj lžičku mletého chili



Nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut doměkka, pak je scedíme a necháme okapat. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli a česnek a na mírném ohni je 2-3 minuty opékáme doměkka. Přidáme rajčata a zvolna dusíme asi 10 minut, až směs mírně zhoustne.

Přisypeme brambory, chorizo nakrájené na plátky, papriku, mletou papriku a olivy.Osolíme, opepříme a 5 minut zahříváme, pak směs přendáme do zapékací misky. Do směsi uděláme 8 jamek a do každé rozbijeme jedno vejce. Vejce osolíme a opepříme.

Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 5 minut, až vejce ztuhnou.

TIP:
Místo klobásy chorizo se může použít kuřecí maso.



[Akt. známka: 3,50 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 11. 03. 2012 | 4019 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Španělské zapékané brambory
Brambory, chorizo, chili, paprika, vejce, španělské brambory

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |