Šoulet

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Šoulet

250 g hráchu
200 g krup
60 g sádla
50 g slaniny
1 cibule
česnek
sůl, pepř, majoránka



Šoulet - recept

Přebraný, propláchnutý hrách namočíme na 3 hodiny do studené vody, protom jej v téže vodě uvaříme doměkka.
Přebrané kroupy vypereme dvakrát ve vodě, vsypeme do většího množství vařící osolené vody a za občasného míchání je uvaříme doměkka.
Uvařené kroupy ocedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání smícháme s měkkým ocezeným hráchem, utřeným česnekem (množství podle chuti), rozemnutou majoránkou, pepřem, drobně pokrájenou a na sádle osmaženou cibulí a přisolíme. Směs vložíme do vymaštěného pekáče, polijeme rozškvařenými kostičkami slaniny s vytaveným tukem a zapečeme v troubě.

Hotový šoulet podáváme se zeleninovým salátem podle vlastního výběru.



[Akt. známka: 1,44 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 30. 03. 2009 | 3494 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Šoulet
Šoulet, hrách, kroupy, slanina, cibule, česnek

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |