Slezské fazole

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Slezské fazole

fazole
anglická slanina nebo uzený bůček
cibule
sůl, pepř
ocet, trochu cukru



Slezské fazole - recept

Fazole namočíme nejlépe přes noc (nebo minimálně 7 hod.předem) a pak je uvaříme doměkka. Po uvaření vodu slijeme, fazole necháme okapat a vysypeme je na mísu.
Slaninu pokrájíme na kostičky, osmažíme a přidáme k fazolím. Cibuli jemně nasekáme a spolu se solí, pepřem, octem, trochou cukru vmícháme do fazolí se slaninou. Je-li potřeba, můžeme přidat trošku vody.
Vše promícháme a necháme zaležet.

Slezské fazole jíme samostatně nebo s chlebem. Kdo rád luštěniny, ten si určitě pochutná!

TIP

Kdo cibuli "nemusí", může pokrájenou cibuli spařit na sítku vařící vodou, nebude mu pak překážet a chuť zůstane zachována.



[Akt. známka: 0 / Počet hlasů: 0]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 23. 05. 2008 | 3183 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Slezské fazole
Slezské fazole, fazole, anglická slanina, cibule, ocet

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |