Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Skořice pochází ze Srí Lanky, nyní se pěstuje rovněž v Indonésii, na Madagaskaru a ve Střední Americe. Její původ byl v Evropě dlouho obestřen tajemstvím.
Skořice je vysoce aromatická, chutná jemně, nasládle a současně hořce. Její použití je velmi univerzální. U nás používáme skořici mletou i celou, mletou však častěji, má mnohem výraznější vůni než skořice celá.





Skořicí kořeníme sladké i slané pokrmy, používáme ji do pečiva, koláčů, cukroví, čokoládových nápojů, svařeného vína, punče, čaje, medu, ovocných šťáv, dále při zavařování ovoce, k výrobě likérů, na různá sladká jídla, nákypy, do nádivek, na pověstný jablečný štrůdl aj.
V kuchyni asijské, arabské, turecké, španělské, latinskoamerické aj. se používá i do masitých a rybích pokrmů.

Skořice je též součástí různých kořenících směsí a své uplatnění nachází i v kosmetice.

Z léčebných účinků je o skořici známo, že má vliv na dobré trávení, působí proti nadýmání, nevolnosti a při nachlazení. Olej z kůry skořicovníku působí antisepticky, prohřívá a prokrvuje celé tělo a povzbuzuje srdce, zevně se používá i při revmatických bolestech



[Akt. známka: 2,43 / Počet hlasů: 7]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 23. 10. 2009 | 2676 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Skořice (Cinnamomum zeylanicum)
Skořice (Cinnamomum zeylanicum)

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |