Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup 1,5 kg libovější krkovičky bez kosti
1 kg cibule
česnek
zakysaná smetana
mletá paprika, podravka
sůl, pepř, kmín,
olej, sádlo
kysané zelí



Segedinský guláš - recept

K přípravě tohoto guláše jsme použili špičkové nádobí - rendlík Ballarini, který se dá použít i jako pekáč do trouby!

Nakrájíme si 1 kg oloupané cibule. Maso jsme tentokrát zvolili s ohledem na jemnost a zároveň na přítomnost trochu toho sádla. Ideální (ne ale nejlevnější) je krkovička bez kosti.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Maso nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 až 3x3 cm a mírně osolíme - promícháme a necháme stát. V rendlíku rozpustíme lžíci sádla. Přidáme nakrájenou cibuli.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Cibuli také trošku osolíme (čajová lžička) a přisypeme kmín - taky cca 1 malou lžičku. Může být i kmín drcený (ten tolik nevadí dětem). Cibulku mícháme a po asi 10 minutách nám začne zlátnout.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


To je nejlepší čas přidat maso. Kostky masa důkladně promícháme a počkáme, až jsou všechny kousky zatažené a opečené - mají šedo-růžovou barvu.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Než se nám maso opeče, nachystáme si do misky asi 0,5 dcl oleje. Přidáme do něj polévkovou lžíci podravky a půl sáčku mleté sladké papriky - tedy půl sáčku balení o váze 50g - tedy přidáme asi 20 až 25 g mleté sladké papriky.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Vše rozmícháme a nalejeme na maso. Důkladně promícháme...

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


... a obarvíme každou kostku na oranžovo.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Přilejeme 2 dcl studené vody a přiklopíme pokličkou. Teď už jen dusíme a občas promícháme.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Asi po 1 a půl hodině (až je maso měkké - u krkovičky to jde docela rychle) dušení přidáme 2-3 stroužky prolisovaného nebo na plátky nakrájeného česneku - ale pokud nesnášíme, nedáváme! Z kysaného zelí slejeme šťávu.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Zelí přidáme ke guláši, zamícháme a opět přiklopíme pokličkou a dusíme dalších asi 30 minut.

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


Nakonec přidáme 15% (taky dobrovolné, může být i zakysaná light smetana) zakysanou smetanu a pořádně ji rozmícháme. Povaříme asi ještě 10 minut...

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup


... a máme hotovo. Podáváme s knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Zaleželý gulášek - podávaný druhý den - je o třídu lepší. Navíc můžeme sebrat přebytečné sádlo - krkovička jej pouští docela dost - tedy pokud dáme gulášek do lednice, druhý den na něm sádlo sebereme - je to ta oranžová krusta - a gulášek je zase o chloupek stravitelnější!!!

Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup





Související články:
Bramborový guláš II. + foto (28.05.2017)
Guláš z trouby (21.02.2011)
Vepřový guláš s husími játry v chlebu (22.10.2010)
Rybí guláš (10.10.2010)
Kotlíkový hovězí guláš s noky (13.08.2010)
Celerový guláš (25.07.2010)
Bůčkový guláš s křenem (13.05.2010)
Vepřový guláš s houbami (22.04.2010)
Jemný segedín s kysanou smetanou (20.04.2010)
Jednoduchý dančí guláš (18.04.2010)
Krůtí guláš s bramborem a fazolemi (21.03.2010)
Fofrguláš pro chlapy (11.03.2010)
Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem (07.03.2010)
Jelení guláš (07.02.2010)
Mrkvový guláš (18.01.2010)
Guláš z vepřového srdce (15.01.2010)
Boršč moravského komtura (04.01.2010)
Zvěřinový guláš na víně s hříbky (27.12.2009)
Beskydský jehněčí guláš (08.12.2009)
Hovězí guláš bez tuku a bez míchání (16.11.2009)
Pikantní segedínský guláš s brambory (09.10.2009)
Buřtguláš s fazolkami (10.09.2009)
Vegetariánský guláš s houbami a zeleninou (24.08.2009)
Srnčí guláš se zeleninou (17.08.2009)
Prima gulašovka s bramborem (15.08.2009)
Krůtí guláš se slaninou a žampióny (13.08.2009)
Hovězí gulášek na černém pivě s hříbky (09.08.2009)
Houbový paprikáš (20.07.2009)
Guláš ze salátových okurek (05.06.2009)
Králíčí guláš (04.06.2009)
Guláš z kuřete se žampióny (03.06.2009)
Zeleninový guláš (11.05.2009)
Guláš z hlívy ústřičné (23.04.2009)
Jehněčí guláš (10.04.2009)
Sójový chilli guláš s fazolemi (21.02.2009)
Hovězí guláš nadivoko (19.02.2009)
Bramborový guláš s houbami (13.02.2009)
Lepší než guláš (28.01.2009)
Vepřový guláš bez míchání a tuku (12.01.2009)
Guláš feldkuráta Otto Katze (04.01.2009)
Guláš po staročesku (25.11.2008)
Půlnoční guláš (21.11.2008)
Maďarský guláš II. (05.11.2008)
Guláš z václavek - václavky - houbový guláš + foto postup (29.10.2008)
Guláš z králíka (09.10.2008)
Chalupařský guláš (28.09.2008)
Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa + foto postup (19.08.2008)
Pikantní italský guláš (04.08.2008)
Guláš z hub a paprik (27.07.2008)
Guláš z hříbků a masa (23.07.2008)
Videorecept - Guláš pro 15 lidí (14.07.2008)
Vepřový guláš s fazolemi + foto postup (11.06.2008)
Paprikový guláš (24.05.2008)
Myslivecké nudle (18.04.2008)
Kančí guláš (12.04.2008)
Hovězí guláš (02.04.2008)
Tokajský guláš (21.03.2008)
Minutkový guláš se sýrem (14.03.2008)
Guláš - pokrm původem z maďarské kuchyně. (11.03.2008)
Valašský guláš (10.03.2008)
Kuřecí minutkový guláš (09.03.2008)
Gulášová omáčka (05.03.2008)
Pražský guláš (04.03.2008)
Minutkový guláš po myslivecku (04.03.2008)
Hovězí guláš v zelí (02.03.2008)
Houbový guláš se smetanou (15.02.2008)
Jihomoravský guláš (11.02.2008)
Bramborový guláš (03.02.2008)
Guláš z trojího masa (01.02.2008)
Valašský guláš ze skopového masa (01.02.2008)
Fazolový guláš s masem (30.01.2008)
Zabijačkový guláš (29.01.2008)
Pochoutkový guláš s uzeným masem (21.01.2008)
Záhorácký guláš (12.01.2008)
Hovězí guláš s okurkami (10.01.2008)
Vinařský hovězí guláš (10.01.2008)
Houbový guláš (09.01.2008)
Zeleninový guláš se salámem (06.01.2008)
Vídeňský guláš (06.01.2008)
Vepřový guláš na pivě a česneku (03.01.2008)
Hovězí guláš s paprikami a rajčaty se smetanou (01.01.2008)
Bratislavský guláš (01.01.2008)
Haškův guláš (31.12.2007)
Myslivecký guláš (30.12.2007)
Zvěřinový guláš (30.12.2007)
Slovácký guláš (21.12.2007)
Domácí guláš z hovězího masa (21.12.2007)
Maďarský guláš z hovězího masa (21.12.2007)
Segedínský guláš (21.11.2007)
Znojemský guláš (20.11.2007)
Kuřecí minutkový guláš s kapií (19.11.2007)
Rychlý játrový guláš (18.11.2007)
Segedínský guláš z divočáka (15.11.2007)
Rychlý guláš ze špekáčků (15.11.2007)
Kuřecí guláš se zeleninou a těstovinami (12.11.2007)
Mexický guláš (11.11.2007)
[Akt. známka: 1,44 / Počet hlasů: 18]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 15. 09. 2008 | 31982 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup
Segedinský guláš - lahůdkový + foto postup

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |