Rybízová marmeláda

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Rybízová marmeláda

Rybíz
krystalový cukr

Na 1 kg šťávy z prolisovaného rybízu potřebujeme 800 g krystalového cukru



Rybízová marmeláda - recept

Omytý rybíz (bobulky) prolisujeme a vylisovanou šťávu odvážíme.
Šťávu vaříme asi 20 minut, pak přidáme cukr a vaříme za stálého míchání dohusta. Vytvoří-li se na povrchu pěna, opatrně ji sebereme naběračkou.
Horkou marmeládu plníme do skleniček, zavíčkujeme, obratíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP

Lisování rybízu si můžete usnadnit, když rybíz v malých dávkách (po 1 kg) podlijete 2-3 lžícemi vody, rychle přivedete k varu a krátce (asi 5 minut) podusíte za stálého míchání. Prolisování rybízu je pak rychlejší a snazší.



[Akt. známka: 2,33 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 07. 07. 2008 | 10911 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda, rybíz, cukr

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |