Rizoto z lišek

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Rizoto z lišek

350 g rýže
300 g lišek (lidově kuřátek)
160 g cibule (šalotky)
česnek podle chuti
25 g strouhaného parmezánu
3 dl bílého vína (Chardonnay)
1,2 l zeleninového vývaru
80 g másla
40 ml olivového oleje
sůl, pepř
petrželová nať



Rizoto z lišek - recept

Olivový olej a polovinu másla rozpustíme na široké pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a očištěné houby a vše necháme zesklovatět. Pak přidáme propláchnutou rýži a mícháme tak dlouho, až se zrnka obalí tukem. Rýži pak podlejeme vínem a za stálého míchání necháme vyrestovat, pak přidáme vařící zeleninový vývar a opět zvolna necháme odpařit, dokud se nevstřebá do rýže. Rýže zůstává pevná - na zkus.
Do hotového rizota vmícháme zbylé máslo, sekanou petrželku a na hoblinky nastrouhaný parmezán. Dochutíme solí a čerstvým pepřem a rizoto z lišek můžeme podávat.

Chutná znamenitě, uvedený předpis (získaný od profesionála) postačí pro 4 porce.



[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 6]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 17. 11. 2008 | 5653 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Rizoto z lišek
Rizoto z lišek, rýže, houby, bílé víno, zeleninový vývar

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |