Rizoto s chřestem a hlívou

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Rizoto s chřestem a hlívou

Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.

300 g rýže (výborná je Basmati)
0,5 dl oleje
300 g hlívy ústřičné
300 g zeleného chřestu
40 g másla
80 g parmazánu (ev. j. podobný sýr)
15 g houbového koření
sůl, bílý pepř
2 stroužky česneku
1 šalotku
1 dl bílého vína



Rizoto s chřestem a hlívou - recept

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Nakrájíme šalotku, česnek a chřest.
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém pak orestujeme šalotku s česnekem, poté zastříkneme vínem, chvíli povaříme a přidáme nakrájenou hlívu (bez stonku, ty jsou poměrně tuhé) a chřest. Znovu vše restujeme, pak přidáme trochu vody a houbové koření. necháme krátce povařit a nakonec přidáme uvařenou rýži.
Rizoto důkladně promícháme a necháme chvíli společně prohřát, přidáme parmazán a máslo a dochutíme solí a pepřem, ev. dalších kořením podle vlastní chuti.

Rizoto s chřestem a hlívou chutná výborně, kdo může, stojí zato dopřát si k němu skleničku bílého vína.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 24. 06. 2009 | 2957 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Rizoto s chřestem a hlívou
Rizoto s chřestem a hlívou, rýže, chřest, hlíva ústřičná, parmazán, bílé víno

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |