Rajská omáčka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Rajská omáčka

1 rajský protlak nebo 400 g čerstvých rajčat
80 g hladké mouky
80 g sádla nebo jiného tuku
2 bobkové listy
1 litr hovězího vývaru z kostky
1 cibule
2 plátky citrónu
3 kuličky nového koření a 3 zrnka pepře
sůl, cukr, špetka skořice a tymiánu



Rajská omáčka - recept

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přimícháme protlak nebo šťávu z vylisovaných rajčat, zalijeme vývarem nebo jen vodou a rozšleháme. Uvedeme do varu, přidáme citrón, bobk. list, nové koření, pepř, tymián, skořici a za občasného míchání zvolna vaříme nejméně 30 minut.
Provařenou rajskou omáčku dochutíme solí, cukrem, ev. octem. Povaříme a přecedíme přes hustý cedník. Rajská omáčka je hotová. Rajská omáčka se podává s knedlíkem a vařeným hovězím masem.

TIP

Rajská omáčka se může podávat i k těstovinám



[Akt. známka: 2,22 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 18. 11. 2007 | 5386 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Rajská omáčka
Rajská omáčka, rajčata

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |