Pórkové rizoto s parmezánem

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Pórkové rizoto s parmezánem

400 g pórku
1 stroužek česneku
3 lžíce olivového oleje
300 g rýže
1 l drůbežího vývaru
sůl, pepř, sladká mletá paprika
150 g parmezánu (nebo sýra podobného typu)
pár snítek kerblíku



Pórkové rizoto s parmezánem - recept

Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, česnek na kostičky. Česnek krátce orestujeme v hrnci na rozehřátém olivovém oleji, přidáme kolečka pórku a restujeme další asi 3 minuty. Pak přisypeme propláchnutou, okapanou rýži a za stálého míchání přilijeme 1/3 vývaru a necháme ho přejít varem. Na mírném ohni vaříme asi 4 minuty, dokud rýže nenasaje všechen vývar.
Zbytek vývaru přiléváme postupně, vždy až se předchozí část vyvaří. Směs česneku, pórku a rýže promícháváme, aby se nám nepřichytila ke dnu.
Rýže se nesmí rozvařit, ale měla by být dostatečně uvařená, to pak rizoto ochutíme solí, pepřem a paprikou.
Sýr nakrájíme na nudličky a následně na kostičky a vmícháme je do rizota, hrnec odstavíme z plotny a sýr v něm necháme pozvolna rozpustit. Pórkové rizoto s parmezánem doplníme vmícháním poloviny najemno nakrájených lístků kerblíku. Zbytek použijeme na ozdobení rizota na talíři.



[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 05. 03. 2008 | 2998 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Pórkové rizoto s parmezánem
Pórkové rizoto s parmezánem, rýže, parmezán, česnek,

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |