Plný hrnec kuřecího masa + foto postup

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup 2 kuřecí prsíčka
300-400g kuřecích srdíček
300-400g kuřecích jater
3 větší rajčata
2 bílé (zelené) papriky
2 velké cibule
česnek, olivy
olej, sůl, pepř, podravka





Plný hrnec kuřecího masa - recept

2 větší oloupané cibule nakrájíme na nudličky. V hlubším kastrólu (s kovovými uchy - kvůli pečení v troubě) - ideální je například titanio rendlík - rozpálíme 2 polévkové lžíce (olivového) oleje a cibuli na něm opečeme mírně do zlatova.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



Jakmile cibulka mírně zhnědne, přidáme do rendlíku očištěná (zbavená žilek) kuřecí srdíčka. Mírně osolíme a promícháme. Počkáme až srdíčka zesvětlají a přidáme na větší kostky nakrájené 2 kuřecí prsíčka. Opět trošku osolíme a promícháme.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



Počkáme až zesvětlají i prsíčka a přidáme poslední druh masa - kuřecí játra - ty už ale nesolíme!!! Opět promícháme a mezitím si nakrájíme na nudličky 2 světlé papriky. Játra nám také změnila barvu (2-3 minuty) a to je čas přidat tu papriku.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



4-5 stroužků česneku nakrájíme na větší plátky a spolu se zelenými olivami bez pecek (jeden sáček oliv - nálev slijeme mimo) přidáme do rendlíku s masem. Okořeníme směsí čerstvě namletých pepřů. 3 velká rajčata nakrájíme na silnější plátky a poklademe jako poslední vrstvu. Na rajčata nasypeme 2 polévkové lžíce podravky.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



Vše přikryjeme pokličkou (nedoléváme vodu!!!) a dusíme na středním ohni asi 20 minut...

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



...a pak vložíme bez pokličky do středně vyhřáte trouby. Zapékáme na mírném ohni asi 30 minut. Opět nedoléváme vodu - proto ale 1-2x během pečení maso zkontrolujeme.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



A máme plný kastról masa s chutnou šťávou ...

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



... a můžeme podávat, třeba s ledovým salátem a 2 druhy dresingu.

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup



[Akt. známka: 1,44 / Počet hlasů: 9]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 25. 07. 2017 | 5094 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Plný hrnec kuřecího masa + foto postup

Plný hrnec kuřecího masa + foto postup

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |