Pirožky se zelím

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Pirožky se zelím

Můžete je podávat k snídani s čajem nebo i jako zákusek k vínu či pivu.

1 listkové těsto
upravené zelí na sladkokyselo nebo kyselo
1 vejce
sůl, pepř
bílek na potření pirožků



Pirožky se zelím - recept

Upravené zelí (zbylé od předchozího hodování a uschované v lednici) rozsekáme co nejjemněji a smícháme se syrovým vejcem, pepřem, event. přisolíme.
Lístkové těsto rozválíme na plát asi 1/2 cm silný, rozkrájíme na čtverce o straně 12 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci připravené zelné nádivky a uhlopříčně přehneme. Okraje stiskneme prsty nebo vidličkou tak pevně, aby se pirožky při pečení neotevřely.

Pirožky se zelím poklademe na plech vyložený pečicím papírem dost daleko od sebe, protože pečením nabudou, potřeme rozšlehaným bílkem, dáme do předehřáté trouby na 190° a pečeme dozlatova. Po deseti minutách snížíme teplotu na 170° C a asi ještě 5 minut dopékáme.

Pirožky se zelím chutnají jak teplé, tak studené.



[Akt. známka: 3,67 / Počet hlasů: 3]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 08. 01. 2011 | 2447 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Pirožky se zelím
Pirožky se zelím, listové těsto, zelí, vejce, pepř

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |