Petrželka

Pure Taste
Pure Taste

  OK RECEPTY - MENU   Pokud se s námi chcete podělit o Vaše recepty, pak je můžete posílat na tento email: okrecepty@gmail.com

Petrželka

Co s petrželkovou natí, kterou nestačíme spotřebovat čerstvou ? Můžeme si ji uchovat na pozdější období, a to usušením, naložením do soli nebo zamrazením.

Čerstvá petrželková nať
sůl



Petrželka - recept

Sušená nať

Petrželkovou nať nejdříve zbavíme uschlých a zažloutlých listů, opláchneme, necháme okapat a sušíme ji venku, v polostínu za suchého počasí nebo doma, nejlépe pak v průvanu, aby byla vlhkost z natě plynule odváděna. Nať petrželky je usušena, když se začne lehce drobit.
Dáme ji do sklenic, zavíčkujeme a skladujeme na suchém a tmavém místě.

Nať v soli

Na 1 kg natě asi 200 až 250 g soli.
Mladou čerstvou nať očistíme, necháme oschnout a lístky petrželky pak jemně nasekáme. Pak rozsekanou nať smícháme s příslušným množstvím soli, plníme do skleniček a důkladně ji napěchujeme. Povrch ještě posypeme tenkou vrstvou soli a sklenice dobře uzavřeme. Skladujeme v chladnu.

Nať zmrazená

Omyté, okapané a oschlé lístky petrželkové natě buď necháme celé anebo je nadrobno rozsekáme. Pak ji napěchujeme do takových nádobek, které nám na mrazáku nezaberou moc místa, anebo ji dáme jen do mikroténového sáčku.



[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasů: 2]
1 2 3 4 5

Vydáno dne 13. 06. 2010 | 2027 přečtení |Vytisknout článek | Pošli tento recept/článek kamarádce, kamarádovi ...



Petrželka
Petrželka, petrželková nať, sůl

Elektronická cigareta

Odpovědná osoba a majitel webu: Jan Žďárek © 2007-2014 | WEBOVÉ STRÁNKY | Elektronická cigareta | CSDR.cz | RSS kanál - k volnému použití na Váš web | Web site powered by phpRS |